ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΒΡΕ ΤΗΝ ΚΟΥΦΑΛΑ..........



ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΡΑΣ..........

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Τ' ΑΚΟΥΤΕ ΑΠΙΣΤΟΙ; ΑΠΟ ΤΗ  ΜΙΑ ΨΕΛΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ....
(ΗΜΑΡΤΟΝ..... ΘΟΥ .... ΞΟΥ.... ΦΟΥ... (και λοιπά ξόρκια)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-COHN BENDIT-NA TO ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ.

Να δω τωρα σχολια.KARDAS

ΑΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕ....... (.... Ο ΞΑΠΛΑΣ [ο αυθεντικός])


ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΡΑΚΛΗ......




Φιλαράκι....... Εσύ μπες στην βάρκα με τον Καλαματιανό, τον Λημνιό και τον Ψαριανό....

Και εγώ με την ΣΟΥΛΑΡΑ, να δούμε ποιος θα πιάσει περισσότερα... ΨΑΡΙΑ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ....ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΜΠΑΓΛΑΝ

Επειδή έχει πέσει πολύ ξενέρα, αταβισμοί και παπαριές απύθμενες, άρες μάρες κουκουνάρες και ζαρζαβατικά, για περάστε απ' όλα έχουμε, hasta la victoria siempre..., δείτε το βιντεάκι και τα ξαναλέμε!!!
ΜΗΤΣΟΣ


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ (ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ... ΔΗΘΕΝ) ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΣ, ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ, ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΨΙΜΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ...

Κύριε Συνάδελφε και συναγωνιστή (Πορτοκαλί Κοτσάνι [εγώ])
Λαβών την (φαρμακερή) όπως ανωτέρω προελέχθη παρατήρησή σας, ή αλλέως πως σχόλιό σας (ο.... Θεός να το κάνει), ευπειθώς, και με τον προσήκοντα σεβασμόν εις το άτεγκτον και άξιον κάθε επαίνου πρόσωπόν σας, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1. ΣΥΝΤΟΜΟΝ (όσο γίνεται) ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ
Εις την χυμώδη και άκρως σατυρική απεικόνιση των εν καγκέλω τεκταινομένων (εν πρωθυστέρω και ενεστώτα χρόνον), σχολιάσατε με την απαράδεκτον - δια το ύφος και το ήθος σας (γνωστό άλλωστε τοις πάσι) - φράσιν "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι" . Η φράσις αύτη εις την κοινήν καθ' ομιλουμένην ερμηνεύεται ως "Μωραίνει (ξεκουτιάζει) ο Θεός εκείνον που θέλει να αφανίσει (καταστρέψει)".
2. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ
Είναι γνωστό παλικάρι μου, πως ο άνθρωπος στα γεράματά του καταφεύγει πάντα στο Θεό (Και κυρίως μετά από μακρά θητεία στον Μαρξισμό και στα περί αυτού), καθόσον και η λαϊκή παροιμία (μετά τα 50 ή οικολόγος ή θεολόγος). Εσύ οικολόγος δεν υπήρξες (σχέση με τη γη ή τη θάλασσα δεν είχες ποτέ), άρα οι αναφορές στα κοινώς παραδεκτά Θεία είναι λογικό να κυριαρχούν στην ψυχοσύνθεσή σου. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για σένα. Μιλάμε για μένα και κατ' ακολουθία:
1. Δεν ξέρω (και ούτε με νοιάζει) τι θέλει να κάνει ο Θεός με μένα. Εκείνο που ξέρω είναι πως εγώ δεν θέλω να κάνω τίποτα στον (και για τον) Θεό.
2. Είμαι ξεκούτης (μωρός) ούτως ή άλλως, οπότε τζάμπα ασχολείται ο Θεός με μένα.
3. Καταστρέφω (αφανίζω) και τα λοιπά, δεν υπάρχουν στις προθέσεις κανενός Θεού (ούτε καν του Ορθόδοξου - τάχα μου) καθόσον ο Θεός είναι δημιουργός και όχι δικαστής (άλλη δουλειά του ενός άλλη του άλλου). Δικαστές (εξ ονόματος του Θεού δήθεν) είναι οι παπάδες και οι πέριξ αυτών, τους οποίους έχω γράψει στα αρχεία μου εδώ πολλά χρόνια.
3. ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ
"Τα χρόνια που περάσανε μ' αφήκαν
παράξενο παιδάκι... γερασμένο"
                                Κ.Γ.Καρυωτάκης
Υ.Γ. Λίγες λέξεις στο διαδίκτυο. Λίγες εικόνες, λίγα χαμόγελα. Ένα μπουκάλι με κάποιες σκέψεις στους ωκεανούς της αδιαφορίας των καιρών μας. Ίσως αν ζούσε στην εποχή μας ο Καρυωτάκης να μην ένοιωθε τόσο μόνος, και "γερασμένος". Ίσως να μην αυτοκτονούσε καν. Άραγε θα μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει το δικαίωμα;
Κιντάπογλου Γιάννης

ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ..... (ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ... [Τέλος Πάντων])



ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ.... (τραυματική εμπειρία)
ΕΚΟΨΕ ΤΟ... "ΒΟΥΝΟ" (μάλλον του το... "κόψανε")
ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΕ...
ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ "ΑΓΝΟΣ" ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ  ΑΡΗ....

ΑΝΤΕ ΒΡΕ.....ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ...ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ... ΛΟΓΙΑ


Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ


Κάγκελο. Το κάγκελο



Κάγκελα παντού και τα μυαλά στα κάγκελα


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ (ΝΟ 3)


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ (ΝΟ 2)


ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑ


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ.....ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...


Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Panselinos - Haris Alexiou

ΑΛΜΠΕΡ ΚΑΜΥ


Στον Αλμπέρ Καμύ μπορεί καθένας να βρει ένα κομμάτι από τον εαυτό του. Το πιο ανθρώπινο. Πίστευε επίμονα στον άνθρωπο, όποιες κι αν ήταν οι περιστάσεις ή οι δρόμοι στους οποίους τον οδηγούσε η Ιστορία. Ίσως γι΄ αυτό δεν έπαψε ποτέ να είναι επικίνδυνος. «Ο Καμύ είναι ένας επικίνδυνος συγγραφέας», λέει βιογράφος του Ολιβιέ Τοντ. «Επειδή μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε πολλές από τις πεποιθήσεις μας». 



Σε μια τσέπη του σακακιού του, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα αχρησιμοποίητο εισιτήριο του τρένου. Εκείνη τη μέρα, ο Αλμπέρ Καμύ λογάριαζε να ταξιδέψει με το τρένο, μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Όμως, την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και δέχτηκε την πρόσκληση του εκδότη του και φίλου του να πάνε με το αυτοκίνητο. Στο λασπωμένο δρόμο, με μεγάλη ταχύτητα, κι ένα λάστιχο που έσκασε ξαφνικά, το  αυτοκίνητο μάρκας Φασέλ-Βεγκά έπεσε με φόρα πάνω σε μια δενδροστοιχία. Το ημερολόγιο έγραφε 4 Ιανουαρίου 1960. Ο Αλμπέρ Καμύ ήταν 47 ετών.
Σε αυτή την ηλικία, οι περισσότεροι συγγραφείς και φιλόσοφοι έχουν ήδη απαντήσει στο μεγάλο δίλημμα: να μείνουν ελεύθεροι ή να βολευτούν στις δάφνες και τις τιμές; «Όπως ακριβώς είναι ανώφελο να σκεφτόμαστε σήμερα ποιους άλλους δρόμους θα μπορούσε να είχε πάρει το Φασέλ-Βεγκά του Καμύ», γράφει ο Ζαν-Κλοντ Σουλερί στην εφημερίδα "Λα Ντεπές" "έτσι είναι το ίδιο ανώφελο να σκεφτόμαστε τι θα έλεγε ο ίδιος για την επιθυμία του Σαρκοζί να τον ξεθάψει από το επαρχιακό κοιμητήριό του για να τον θάψει στο Πάνθεον με ακόμη μεγαλύτερες τιμές. Ο ίδιος απεχθανόταν τις κατεστημένες εξουσίες. Και το ψέμα». Ίσως γι΄ αυτό, πολλοί εξακολουθούν μέχρι σήμερα να διαστρέφουν το νόημα της πιο συγκινητικής φράσης του: «Ανάμεσα στη δικαιοσύνη και τη μάνα μου, προτιμώ τη μάνα μου». Η μάνα του ήταν μια απλή νοικοκυρά. Κι αυτό ακριβώς τον έκανε να σκύβει στοργικά πάνω από τους απλούς ανθρώπους. 
Η μνήμη του θανάτου του μας τον αποδίδει ξανά, έστω και για μια ανέφελη περισυλλογή. Χωρίς καμιά αμφιβολία ήταν ένας άνθρωπος του καιρού μας. Ένας άνθρωπος που τα είπε όλα, ή σχεδόν όλα,  στη Στοκχόλμη το 1957, όταν παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ για τη λογοτεχνία: «Κληρονόμος μιας διεστραμμένης ιστορίας, όπου ανακατεύονται προδομένες επαναστάσεις, τρελαμένες τεχνολογίες, πεθαμένοι θεοί και ξοφλημένες ιδεολογίες, όπου μέτριες ηγεσίες μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα αλλά δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, όπου η νοημοσύνη ταπεινώνεται, αυτή η γενιά οφείλει, ξεκινώντας από τις αρνήσεις της, να αποκαταστήσει έστω κάτι από την αξιοπρέπεια της ζωής και του θανάτου»

Ο Αλμπέρ Καμύ (Albert Camus, προφέρεται [albɛʁ kamy]) (7 Νοεμβρίου 1913 - 4 Ιανουαρίου 1960) ήταν Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας, ιδρυτής του Theatre du Travail (1935), για το οποίο δούλεψε ως σκηνοθέτης, διασκευαστής και ηθοποιός. Χρωστά σχεδόν εξίσου τη φήμη του στα μυθιστορήματά του Ο Ξένος και Η Πανούκλα, στα θεατρικά του έργα Καλλιγούλας και Οι δίκαιοι και τέλος στα φιλοσοφικά του δοκίμια Ο Μύθος του Σίσυφου και Ο επαναστατημένος άνθρωπος. Τιμήθηκε το 1957 με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ (ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ)


χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα
χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα
(μπα σε καλό σου....... το καλύτερο ανέκδοτο που είπε ο Αδάμ........)

ΠΡΟΣΕΧΕ........... ΜΗΝ ΞΑΝΟΙΓΕΣΕ..............




                                             ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ..... ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΙ 

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΛΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΣ

 Στην ερωτηση γιατι αυτος ο ανθρωπος παρα τα χρονια του δεν παχαινει η απαντηση ηταν.........       Μα τρωει μονο καθε Κυριακη. ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ.

ΨΑΡΑΔΕΣ...... ΜΟΥ


ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΥ ..... ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥ



ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ...ΨΑΡΙΑ (ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΓΑΝΗΤΑ)


Χρηστάκη...έτσι πρέπει να τηγανίζονται τα ψάρια.  Τραγανά από έξω και ζουμερά από μέσα. Για να τα τηγανίσεις έτσι πρέπει να είναι πολύ καυτό το λάδι σου, και τα ψάρια να "κολυμπάνε" μέσα σ' αυτό. Θέλει μαστοριά το τηγάνισμα. Το τραπέζι της Κυριακής ήταν πολύ κακό. Τα ψάρια κακοτηγανισμένα και λαδωμένα. Οι σαλάτες μέτριες και τα καλαμάρια άνοστα.  Μάλλον πρέπει να επιμείνουμε στα ψητά και το σαχανάκι. Ευτυχώς που ο χαβαλές και οι "διαφωνίες" μαζί με το θεϊκο τσίπουρο (φτιαγμένο από τα χεράκια σας, ομολογώ...) μετρίασαν την κατάσταση. Υπομονή... η παρέα θα το αντέξει κι αυτό... Θόδωρε... τι θα γίνει με εκείνα τα θεϊκά γλυκά που μας φτιάχνει η γυναίκα σου; Θα έχουμε καμιά καλή τύχη στο εγγύς  μέλλον; Η θα αρκεστούμε στις γευστικές αναμνήσεις μας;  Καλή βδομάδα σε όλους......

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΕΔΩ ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ... ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ;




  Λάθος γυμναστική σε λάθος μέρος... Αλλά τι περιμένεις... και οι δύο παντρεύτηκαν από τα 18.  Αθληταράδες μου............

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ - ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ.....


ΟΠΟΙΟ ΑΡ....ΔΙ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΕΙΝΑΙ....


ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΑΠΕΣΥΡΑ ΤΟ ZASTAVA Ο ΜΑΛΑΚΑΣ....


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


ΑΡΚΑΣ.... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.

2. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.

3. H πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός!

4. Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

5. Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.

6. Το καλύτερο φάρμακο για το βήχα είναι η φασολάδα. Μετά θα φοβάσαι να βήξεις.

7. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.

8. Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση.
Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.

9. Τη γυναίκα μου πάνω απ' όλα. Όλες τις άλλες από κάτω.

10. Μεγαλοφυϊα είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.

11. Ακόμα και μια κοινωνία ηλίθιων είναι ταξική.
Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος,ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.

12. Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.

13. Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.

14. Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας.

15. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ.........


ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.... ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝΕ ΟΛΟΥΣ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

1. ΑΝΕΡΓΟΣ οικογενειάρχης έχασε τοπορτοφόλι του, που περιείχε ζελατίνα για ταυτότητα, μια φωτογραφία μπριζόλας και συνταγή αεροφαγίας.

2. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του Οργανισμού Αποχετεύσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) έκλεβε καλώδια από την ΔΕΗ και τα πουλούσε στον ΟΤΕ με νυκτερινό τιμολόγιο

3. ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ έπεσε από σκαλωσιά ύψους 8 μέτρων στο πεζοδρόμιο, όπου βρήκε πορτοφόλι και το παρέδωσε στην Αστυνομία.

4. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ αυθόρμητα στην Εφορία και πλήρωσε όλα του τα χρέη. Είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε Δημόσια Υπηρεσία.

5. ΚΑΤΑΠΙΕ κατά λάθος το κουτάλι ενώ ρουφουσε τη σούπα του. Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου συνέχισε με καλαμάκι.

6. ΣΕ ΑΝΙΣΟΠΕΔΗ αφύλακτη διάβαση έπαιζαν τάβλι δύο υπάλληλοι του ΟΣΕ,με αποτέλεσμα να καθυστερήσει επί τρίωρο το πρωινό δρομολόγιο Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Από ανακρίσεις που διεξήγαγε ο Αθλητικός Δικαστής διαπιστώθηκε μεγάλη δόση αναβολικών στα ούρα του ενός παίχτη Νικολαου Μπούρα. Ο ντοπαρισμένος παίχτης τιμωρήθηκε με ποινή επτά αγωνιστικών και δυσμενή μετάθεση σε ανισόπεδη αφύλακτη διάβαση του Έβρου.

7.ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΗΚΕ με αναμμένο τσιγάρο και ξύπνησε με σβησμένο διαμέρισμα.

8. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ απαλλαγής από τον Φόρο Μεταβιβάσεως Ακινήτου οι πλημμυροπαθείς που έχουν παραχωρήσει την επικαρπία τους σε σεισμοπαθείς, για ορισμένο χρόνο,εκτός αν το ακίνητό τους έχει καταστραφεί από πυρκαγιά, αναφέρεται σε διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ (υπουργεί Περιβάλλοντος Χωρίς Δέντρα).
Εξαιρούνταιοι σεισμοπαθείς που έχουν παραχωρήσει την επικαρπία τους σε πυροπαθείς, εκτός αν το ακίνητό τους έχει καταστραφεί από πλημμύρα.


Κείμενα Γιάννη Τσατσάγια. Απόδοση στην Μπουάτ "Μουσική Γωνιά" από τον Γιάννη Κιντάπογλου

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΧΟΝΤΡΕ ... ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΛΑ




  

ΟΤΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.....

Δεν είναι που την Κυριακή το μεσημέρι ο ήλιος κρεμάστηκε πάνω από μια θάλασσα απόμακρη. Ούτε τα χάχανα των μεσήλικων -τώρα πια -, που  πιωμένοι από τσίπουρο φτιαγμένο στο Άργος Ορεστικό, έλεγαν τα δικά τους. Είναι που τα ξεριζωμένα από τον φθόνο δέντρα κάτω από τα πόδια τους μαρτυρούσαν τον χρόνο που χάθηκε, μαζί με τα παιδιά που δεν παίζουν πια στην αυλή της Πρόνοιας. Και μετά, κουρασμένοι, ανηφορίζουν πάλι  εξομολογώντας δήθεν αστεία, ανέκδοτα και αναδρομές. Ο καθένας για το σπίτι του. Μέχρι να πέσει μια περίεργη σιωπή. Και κατά το σούρουπο όλοι οι κρεμασμένοι απ' τις  εικόνες τους άγιοι,   με μια περίεργη σιχασιά στο πρόσωπό τους -δεν είναι και το καλύτερο να σε φιλάνε  βρώμικα χνώτα - σχολούν από την εκκλησία και στέκονται εκεί που τα παιδιά γέλαγαν κάποτε, για να πάρουνε λίγη από την αγιοσύνη τους. Μέχρι που τα μεσάνυχτα μπαίνει ανάμεσά τους ένας περίεργος τύπος -ενοχλητικός όπως πάντα - και τους λέει πως κάποιος  στην εκκλησία προσπαθεί να τους σβήσει τα κεριά.  Και όταν αυτοί έντρομοι εξαφανίζονται πίσω στις εικόνες τους, κάθεται μόνος του, βλέπει προς το καφενείο του "Κατέβα", περιμένει για λίγο και μετά ανηφορίζει κι'αυτός για το σπίτι του, ξημερώματα πια.... Εξάλλου μένει τόσο κοντά... πάνω από τον κινηματογράφο Καστέλλο...