ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

....οὗ τῆς βασιλείας ορατόν το τέλος





Παρασκευή 29/7 και οι ταξιτζήδες κλείνουν τον δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών. Χιλιάδες αυτοκίνητα ακίνητα.  Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάτω από την καυτή λαμαρίνα των αυτοκινήτων τους,  τέλη Ιουλίου με θερμικρασία 36 βαθμών έκαναν μια διαδρομή 60 χιλιομέτρων σε δυόμισι ώρες.
Ο θάνατος της λογικής. 
Ο φασισμός σε όλο του του μεγαλείο. 
Και αυτοί οι άνθρωποι σε λίγες μέρες θα παρακαλούν για ένα αγώγι, μια διπλομίσθωση τους ίδιους συμπολίτες που  άφησαν να τυρρανιούνται για ώρες κάτω από το λιπύρι.
Αν είχα μέχρι χθές κάποιο ενδοιασμό για την απαξίωση των περιουσιών τους, τώρα δεν έχω κανέναν. Μα κανέναν απολύτως. Σ' ανθρώπους μ' αυτή τη σκοταδιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά δεν αρμόζει ούτε η ελευθερία αλλά ούτε και η Δημοκρατία. 
Στο φασισμό δεν απαντάς με λόγια, ούτε με τριαντάφυλλα.
Εκτός και αν δηλώσουν ανόητοι, οπότε έχουν μια πιθανότητα (άφεσης των ανομημάτων τους). Τον ανόητο τον συμπαθείς, δεν τον συνερίζεσαι. Του χαμογελάς και τον προσπερνάς. Μπαίνεις στο επόμενο ταξί (αυτό της Απελευθέρωσης) και πας στη δουλειά σου.


Τον φασίστα όμως;

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗ ΦΗΜΗ ΑΝΤΡΙΩΝΕΙ......

Στα 500 με 800 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που επέστρεψαν στις τράπεζες από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και την Τετάρτη, αρκετά από τα οποία ήταν χαρτονομίσματα που προέρχονταν από... σεντούκια, τραπεζικές θυρίδες και... κήπους, ανέφεραν στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων χθες. «Τους τα δώσαμε φρέσκα και καθαρά (τα χαρτονομίσματα) από την Τράπεζα της Ελλάδος και μερικοί μάς τα έφεραν πίσω βρόμικα, σε νάιλον σακούλες, με χώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας, υπονοώντας ότι κάποιοι τα είχαν θάψει στον κήπο τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστροφή μέρους των καταθέσεων, που είχαν φύγει από τις τράπεζες τους προηγούμενους μήνες, θα βοηθήσει ώστε το ισοζύγιο εισροών-εκροών από τα νοικοκυριά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να είναι είτε «μία ή άλλη» είτε ελαφρά θετικό, περίπου στα 500 εκατ. ευρώ, τον Ιούλιο.

Εφεραν και... δολάρια

Στέλεχος μικρότερης ιδιωτικής τράπεζας επιβεβαίωσε επίσης την τάση επιστροφής, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., προσθέτοντας ότι μερικοί ιδιώτες έφεραν πίσω δολάρια.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κάποια νοικοκυριά είχαν μετατρέψει τα ευρώ σε δολάρια το προηγούμενο 18μηνο, γιατί φοβούνταν ότι το ευρώ θα διαλυόταν ή η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την ευρωζώνη.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ "ΓΑΜΠΡΟΥΣ" ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ....

Ξέρω, ξέρω... Είμαι αδικαιολόγητος. Αλλά τι να κάνω και γω ο Χριστιανός(;). Μέρες που είναι, ζέστες που πλακώσανε και λίγο το καλοκαίρι, χαθήκαμε. Ήταν και το καινούργιο  e-shop που μούφαγε ένα μήνα ολημερίς στην οθόνη... Μου βγήκαν τα μάτια... Αλλά θα επανέλθω σύντομα... Και πάνω από όλα δεν ξεχνάω κανέναν. Ούτε καν τους φίλους μου. Και ιδίως γι' αυτούς τους (δήθεν) νεαρούςπ ου γαμπρίζουν  έχω πολύ καλά νέα από τον Άρειο Πάγο...
Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση 844/2001: 


Σε περίπτωση λύσης του αρραβώνα τα χρήματα και τα δώρα που έχουν ανταλλαγεί πρέπει να επιστραφούν, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, καθώς παραβιάζονται οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί αδικαιολογήτου πλουτισμού.
Το 2000 πραγματοποιήθηκε αρραβώνας με ρητές αμοιβαίες υποσχέσεις γάμου, μετά την αποπεράτωση της ημιτελούς οικίας της μνηστής.

Για την... 
αποπεράτωση του σπιτιού ο υποψήφιος γαμπρός (ή αλλιώς το κορόϊδο..που την προίκισε κιόλας) έδωσε στη μνηστή του το ποσό των 32.400 ευρώ, αφού προηγουμένως πήρε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα.

Όμως η μνηστή διέλυσε τον αρραβώνα
(όχι θα τον κρατούσε...) και κατόπιν αυτού ο πρώην μνηστήρας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να του επιστραφούν τα χρήματα που έδωσε μαζί με τους νόμιμους τόκους. (ναι λεβέντη μου πάνω από όλα τους ... τόκους). 

Οι αρεοπαγίτες (απόφαση 844/2011), οι οποίοι έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση που δικαίωσε τον πρώην μνηστήρα είναι ορθή και η αγωγή του νόμιμη, τονίζουν ότι η πρώην μνηστή μετά τη διάλυση του αρραβώνα έγινε «αδικαιολόγητα πλουσιότερη σε βάρος της περιουσίας του πρώην αρραβωνιαστικού της».

Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι δεν ήταν αναγκαίο στην αγωγή να αναφέρεται πώς δαπανήθηκε το επίμαχο ποσό, αφού ο πλουτισμός της πρώην αρραβωνιαστικιάς «επήλθε με την αποφυγή μείωσης της περιουσίας της» κατά το ποσό της δωρεάς των 32.400 ευρώ, με σκοπό την αποπεράτωση της κατοικίας της.



Ετσι λοιπόν οι αγαπημένοι μου φίλοι άνετα μπορούν να το παίζουν "γαμπροί", να τάζουν, να αρραβωνιάζονται και μετά να "στρίβουν δια του αρραβώνος" παίρνοντας συνάμα πίσω ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ (που ανέρχονται περίπου στο 9%) τα ποσά που δήθεν έδωσαν στην παθούσα.


Ζήτωσαν οι γαμπροί και αρραβωνιασμένοι....

O ΕΛΛΗΝ ΤΖΑΚ ΝΟΡΙΣ


O Έλλην Chuck Norris

http://adiavroxoi.blogspot.com/2011/07/chuck-norris.html




(Στην φωτογραφία, η οποία προέρχεται από το blog fonaklas διακρίνεται ο λαϊκός ήρωας Γιώργος Καρατζαφέρης με την παραδοσιακή σιδηρόφρακτη στολή του Έλληνος ιππότου της συναινετικής τραπέζης, έπειτα από την ομηρική μάχη που έδωσε με τα λεφούσια των αδίστακτων ληστών που έριχναν κατά ριπάς εναντίον του).





Μπλούζα ριγέ της λαϊκής, παντοφλικό, βερμούδα
γυαλί ηλίου Κάνιγγος, κοιλάρα σαν του Βούδα
Με τούτα τα αξεσουάρ μπήκε σ' αντρίκεια μάχη
Ο γίγαντας των Τζιτζιφιών με το φαρδύ ταμάχι

Πέφταν οι σφαίρες σαν βροχή, βόμβες σαν το χαλάζι
Οι χωρικοί σ' απόσταση, κοιτούσαν, κάναν χάζι
Ποιος ειν' αυτός ο άρχοντας, ο θαυμαστής των Τόρις;
Είναι ο Γιώργος μάγκα μου, ο Έλληνας Τσακ Νόρις

Τους φύλακες προστάτευσε, τους είπε «πέστε κάτω»
Ληστές πυροβολούσανε τον Γιώργο τον μοδάτο
Εκείνος δεν φοβήθηκε, είχε τον Αϊβαλιώτη
Σαράντα μέρες ο στρατός του έφαγε τη νιότη

Τότενες του χρειάστηκε να κάνει κωλοτούμπες
Τις έχει μάθει στην Βουλή. Πώς λέει τις αρλούμπες;
Μια από δω μια απο κεί, νουδού και πασοκάρα
Βαφτίζει ευφυολόγημα την κάθε του παπάρα

Με κωλοτούμπα μπέρδεψε, τους κλέφτες, τους φονιάδες
Τους έσκιαξε, τους τρόμαξε, τους κλάψαν οι μανάδες
Νομίσαν πως τ' αυτόματα νικούν έναν ξεφτέρι
Μα είχανε να κάνουνε με τον Καρατζαφέρη

Ο Γιώργαρος διέσωσε αθώους στην Τραγάνα
Γλίτωσε αστυνομικούς και μια χοντρή φακλάνα
Τι ψύχραιμος, πολύπειρος και συνετός πολίτης!
Της Δεξιάς ο θυρωρός και του ΠΑΣΟΚ σταβλίτης

Πολλοί λένε: «ο Γιώργαρος δεν είδε τους ληστές»
«Μες στον χαμό μασούλαγε τρεις κότες σουβλιστές»
«τρεις γύρους, δυο σαλατικά κι ένα ταψί μπουγάτσα»
(αρέσει στον εκπρόσωπο με την μπουλούκα φάτσα).

Εμείς δεν τους πιστεύουμε. Ο Γιώργης λέει αλήθεια
Το πνεύμα και η ηθική του έγιναν συνήθεια
Αυτά μηνάει σε εκπομπές στον δίαυλο Τηλεάστυ
Την άποψη των αλλονών; Λησμόνα την και βράστη!
Bookmark and Share

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο ΛΙΓΝΟΣ ΚΑΙ Ο... ΧΟΝΤΡΟΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ...

Ο αγώνας για την επιβίωση διαρκεί ακριβώς 29 λεπτά. Στις 3 η ώρα, ο πατέρας Αντρέας, 37 χρονών, από την Αρχιεπισκοπή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ανεβάζει τα ρολά για το μεσημεριανό φαγητό στην καρδιά της Αθήνας. Η ουρά των πεινασμένων περνάει αυτή την ώρα μέσα από μια μεγάλη πλατεία και φτάνει μέχρι το δρόμο στην αντίπερα μεριά. Ενδεείς κάθε ηλικίας περιμένουν υπομονετικά. Συνταξιούχοι και άνεργοι, μητέρες με τα παιδιά τους και μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες και παράνομοι. ¨Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους νηστικούς¨, λέει ο άνθρωπος της εκκλησίας, ¨τραβάνε τόσα πολλά, τουλάχιστο ένα πιάτο φαί θα έπρεπε να έχουν¨.
Μια χριστιανική σκέψη. Παρόλα αυτά, αφού μισή ώρα αργότερα έχουν διανεμηθεί 1200 μερίδες, κάμποσες δεκάδες πεινασμένοι αναγκάζονται να φύγουν από την πλατεία με άδεια στομάχια. Ίσως την επόμενη φορά.
Η Κατερίνα, 44 χρονών, είχε τύχη. Οχτώ κουταλιές αρακά και καρότα με πατάτες, καναδυό κεσέδες γιαούρτι και μια σακούλα με ψωμί. Με αυτά θα πρέπει να ταΐσει την οικογένεια της σήμερα και αύριο. Παλιότερα δούλευε σε ένα εργοστάσιο μπισκότων και δεν θέλει να μας πει το πλήρες όνομα της. Ντρέπεται. Διέσχισε με την κόρη της από ένα προάστιο της Αθηνάς όλη την πόλη για ένα ζεστό γεύμα.
Η Κατερίνα έχασε τη δουλειά της πριν ένα χρόνο κι από τότε είναι εξαρτημένη από την εκκλησιαστική ελεημοσύνη. ¨Δεν υπάρχει καμία δουλειά¨, λέει. ¨Δεν με προσλαμβάνουν ούτε για να μοιραζω φυλλάδια. Η Ελλάδα είναι στα τελευταία της¨.
Ο Σπύρος Ξαπλαντέρης, 62 χρονών, έρχεται στην πλατεία εδώ και ένα χρόνο. Το πουκάμισο του είναι λιγδιασμένο, το παντελόνι του κουρέλι. ¨Εγώ έρχομαι από ανάγκη εδώ¨,μας λέει. Είχε κάποτε μια μικρή δουλειά στο Χίλτον, τώρα είναι άνεργος εδώ κι ένα χρόνο.¨Είναι ντροπη, αλλά τι άλλο να κάνω; Δεν έχω καθόλου λεφτά¨.
Πολλές βδομάδες τώρα, διαδηλώνουν χιλιάδες οργισμένοι Έλληνες στο Σύνταγμα εναντία στην κυβέρνηση με βούκινα και πανό και μερικοί άλλοι με πέτρες και εμπρησμούς, πάντα υπό το βλέμμα της κοινής γνώμης. Κανείς δεν στρέφει την προσοχή του στους σκοτεινούς δρόμους της πρωτεύουσας, όπου ο πατέρας Αντρέας κάνει υπερωρίες. Υπάρχουν περίπου 400 ενορίες που έχουν παρόμοια προγράμματα τροφοδοσίας, εκτός από αυτά που χρηματοδοτούνται από την κρατική κοινωνική πρόνοια.
Στην πλατεία του πατέρα Αντρέα, έρχονται το μεσημέρι περίπου 2000 άτομα, νωρίς το απόγευμα άλλα 1200 και το βραδάκι ακόμα 1000. Ο πατέρας Αντρέας προσέχει να μην είναι πάντα οι ίδιοι στην ουρά, γιατί, όπως λέει, ¨αυτοί που έχουν ανάγκη αυξάνονται ραγδαία. Τους τελευταίους μήνες έχουμε αύξηση πάνω από 30% και δεν ξέρουμε, μπορεί να αυξηθούν κι άλλο¨.
Οι περισσότεροι τρώνε εκεί, στο πόδι. Τέτοια πείνα έχουν. Όπου τύχει. Τρώνε σε παγκάκια ή στο δρόμο, πάνω στα περιττώματα των περιστεριών και πίνουν νερό από τα λάστιχα του ποτίσματος του γκαζόν.
Ο πρωθυπουργός της χώρας κατάφερε για ακόμη μια φορά να περάσει από τη βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας των 78 δις, όπως το απαίτησε η τρόικα των ΔΝΤ, ΕΕ και ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, με την υποστήριξη των εμπειρογνωμόνων, για να αποσοβηθεί η χρεοκοπία της χώρας και να σωθεί το ευρωπαϊκό νόμισμα.
Αλλά: Μήπως αυτά τα μέτρα αποτελειώνουν σιγά-σιγά τη χωρά; Ο Σάββας Ρομπόλης, 65 χρονών, είναι αυτής της γνώμης. ¨Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι. Ο φόβος της αδιέξοδηςπροοπτικής, του αγνώστου μέλλοντος, κυριαρχεί, ιδίως ανάμεσα στους κάθε λογής υπαλλήλους, που βλέπουν την άνιση κατανομή των οικονομικών βαρών. Ο Ρομπόλης είναι καθηγητής οικονομικών και κοινωνικών επιστημών στο Πάντειο και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Εργασίας. Υπολογίζει ότι από τις 960.000 ελληνικές επιχειρήσεις, οι 930.000 έχουν κατά μέσο όρο μέχρι τέσσερις εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι είναι κυρίως μικρομάγαζα, χαμηλού επιπέδου όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, ειδικευμένα στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων για τα 3,5 εκατομμύρια ελληνικές οικογένειες. Με τη μείωση των εισοδημάτων αυτών των επιχειρήσεων, μειώνεται αυτόματα η ζήτηση και η κατανάλωση. Τα μικρομάγαζα που δεν έχουν την απαραίτητη ρευστότητα, κατεβάζουν τα ρολά.
¨Αυτό ακριβώς συμβαίνει¨, παρατηρεί ο Ρομπόλης. Από πέρυσι έχουν κλείσει πάνω από 60.000 μικροεπιχειρήσεις. Για το 2011 υπολογίζει άλλες τόσες – τουλάχιστον!
Ο αριθμός των ανέργων ανέβηκε το 2010 κατά 230.000 –ποσοστό 14,8%. Η ανεργία όμως στην Ελλάδα είναι συνώνυμη με κοινωνικό αποκλεισμό. Όποιος χάνει τη δουλειά του παίρνει μόνο για ένα χρόνο επίδομα ανεργίας κι αυτό δεν είναι ούτε 500 ευρώ το μήνα. Όταν περάσει ο χρόνος, η προοπτική είναι στην ουσία μηδέν. Από τους σημερινούς 800.000 ανέργους, δικαιούνται επίδομα μόνο οι 280.000, με συνέπεια την δραματική αύξηση των αστέγων -στην πρωτεύουσα μέχρι 25%-.
Υπολογίζεται ότι, μέχρι τέλος του 2011, η επίσημη ανεργία θα έχει ανεβεί στο 17 – 18%,πράγμα που σημαίνει ότι η πραγματικοί δείκτες θα ανέρχονται σε 22-23%. ¨Αυτό αντιστοιχεί σε 1,2 εκατομμύρια ανέργους¨, λέει ο Ρομπόλης. Αυτό έχει να συμβεί από το 1961, όταν εκσυγχρονίστηκε η γεωργική παραγωγή, με αποτέλεσμα, τότε, το κύμα μετανάστευσης προς Αμερική, Γερμάνια κλπ. –πραγμα που συμβαίνει και σήμερα-. Μόνο που τότε ήταν κυρίως απλοί, ανειδίκευτοι, εργάτες, ενώ σήμερα εγκαταλείπουν τη χώρα άτομα με εμπειρία και διπλώματα ανωτάτων σχολών. Ο Ρομπολης φοβάται την ¨επιλεκτική μετανάστευση¨.
Οικονομικά, δεν έχει η Ελλάδα να προσφέρει πολύ περισσότερα, από τη γαλάζια θάλασσα, τις ατελείωτες παραλίες, λίγο λιόλαδο και φέτα. Κατά συνέπεια, ο κινητήρας της οικονομίαςπαραμένει η εσωτερική κατανάλωση: Πάνω από 70% της οικονομικής δραστηριότητας εξαρτώνται από αυτή, αναφέρει μια μελέτη του Ιδρύματος Friedrich-Ebert.
Η κατανάλωση, όμως, μειώθηκε το τελευταίο τέταρτο του 2010, εξ αιτίας των μέτρων λιτότητας κατά 8,6%, η λιανική πώληση συρρικνώθηκε κατά 12% και 65.000 καταστήματα χρεοκόπησαν. Αν υλοποιηθούν τα νέα μέτρα λιτότητας, υπολογίζει ο Ρομπόλης ότι μέχρι το 2015 το βιοτικό επίπεδο των υπαλλήλων και συνταξιούχων θα μειωθεί κατά 40%.
Η αγωνία και ο φόβος αναγκάζουν τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους. Όμως, ενώ οι ουρές των πεινασμένων γίνονται όλο και μακρύτερες, οι εύποροι παραμένουν ανέγγιχτοι κι ανεπηρέαστοι από την κρίση. Ο μέσος Έλληνας καταναλωτής επιβαρύνεται με τον τρίτο μεγαλύτερο ΦΠΑ της Ευρώπης, την τρίτη υψηλότερη εισφορά στα ταμεία ανεργίας και την δεύτερη υψηλότερη τιμή βενζίνηςΔυο στους τρεις Έλληνες πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους, οι οποίοι –αντίθετα από την ¨πλατιά διαδεδομένη αντίληψη¨- (όπως αναφέρει η μελέτη του Ιδρύματος Friedrich-Ebert) παρακρατούνται, για όλους τους υπαλλήλους του ιδιωτικού και κρατικού τομέα, αυτόματα και μαζί με τις υπόλοιπες κρατήσειςαπό τον μισθό τους. Είναι κυρίως η μικρή σε αριθμό τάξη των πλουσίων αυτή που είναι υπεύθυνη για την ετησία φορολογική ζημιά των 40 δις ευρώ.
 Αυτή είναι τουλάχιστο η εκτίμηση του ΟΟΣΑ για την ετήσια φοροδιαφυγή, ενώ η Τράπεζα Ελλάδος υπολογίζει τις απώλειες σε 15 -20 δις. ¨Οι φοροφυγάδες δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται. Δεν έχω δει κανέναν να τιμωρείται με φυλάκιση λόγω φοροδιαφυγής¨, λέει οκαθηγητής πολιτικών επιστημών στην πανεπιστήμιο της Αθήνας Πάνος Κοζάκος.
Αυτή είναι η αντίφαση που οργίζει τους πολίτες. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν έχει χρήματα για κοινωνικές παροχές, παρατηρεί ο Ρομπόλης- ενώ παράλληλα δημοσιεύει μια λίστα επιχειρήσεων που χρωστάνε στο δημόσιο 9 δις, χωρίς την παραμικρή συνεπεία γι΄ αυτές.
Τώρα υποτίθεται ότι θα αλλάξουν όλα. ¨Αλλά αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται εδώ και 30 χρόνια¨, προσθέτει οργισμένος ο Ρομπόλας, που δεν πιστεύει πια στις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Και συμπληρώνει:
¨Όλα είναι παραμύθια¨…
Manfred Ertel, για το Spiegel online

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ο Ντέμης Νικολαϊδης στο Κουτί της Πανδώρας

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ "ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ"; ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΙΣ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ ΜΑΣ)..



Ακόμα 15 άτομα στη φυλακή για τα στημένα στην Τουρκία...


Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία της απολογίας των κατηγορούμενων για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Τουρκία. Ακόμα 15 άτομα προφυλακίστηκαν και έφτασαν τα 22 συνολικά, ενώ σήμερα αναμένεται να... 
περάσουν από τον ανακριτή και οι τελευταίοι κατηγορούμενοι (61 συνολικά).
Μεταξύ των προφυλακιστέων είναι δύο ακόμη διοικητικά στελέχη της «Φενέρ», ο Σεκί Μοστούρογλου και ο Ιλχάν Εκσίογλου, ο τεχνικός διευθυντής της Εσκίσεχιρσπορ Μπουλέντ Ουιγκούν και ο πρόεδρος της Σίβασπορ Μετσνούν Οντιακμάζ, ενώ ελεύθεροι με όρους έχουν αφεθεί συνολικά 27 κατηγορούμενοι. Ακόμα δεν έχει απολογηθεί ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ Αζίζ Γιλντιρίμ, που εξακολουθεί να έχει προβλήματα με την υγεία του. Αναλυτικά, οι 22 που κρίθηκαν προφυλακιστέοι:

► Αμπντουραχμάν Γιακούτ
► Ματούρε Πεκέρ
► Χαλντούν Σένμακ
► Ταλάτ Εμρέ Κοτσάκ
► Κοσκούν Τσαλίκ
► Χακάν Ομέρ
► Ουλκού Καραχμέτ
►Σεκί Μοστούρογλου
►Ιλχάν Εκσίογλου
►Μπουλέντ Ουιγκούν
►Μετσνούν Οντιακμάζ
►Ουμίτ Καράν
►Κορτσάν Τσελικάι
►Τσεμίλ Τουράν
►Αλί Κιραντλί
►Μπουλέντ Ιστσέν
►Ταμέρ Γελκοβάν
►Σαμί Ντιντς
►Γιουσούφ Ταρτσινλί
►Αμπντουλάχ Μπασόκ
►Αχμέτ Τσέλεμπι
►Μεχμέτ Γενίτσε

Από κει και πέρα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε πως συνολικά 19 παιχνίδια της περσινής περιόδου σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία ήταν στημένα. Μάλιστα, παρουσίασε φωτογραφίες και βίντεο που τεκμηριώνουν τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς. Εξάλλου, ελάχιστοι κατηγορούμενοι έχουν διαψεύσει τα επιχειρήματα του ανακριτή…
enet.gr


ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ...




Οταν τρώει γιαούρτι ένας βουλευτής...

...είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Οταν τρώνε χημικά 50.000 διαδηλωτές τι είναι;

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΧΡΗΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Μετάφραση μηνύματος απο την μακρινή Αργεντινή

Φροντίζοντας τα παιδιά που είναι τόσο επιρρεπή στα εγκαύματα.
Διαβάστε αυτό το μήνυμα που παρουσιάζει ενδιαφέρον
κυρίως για μάγειρες, νοικοκυρές ...και παιδιά.

Κάποτε μαγείρευα αλεύρι και δοκιμάζοντας αν είναι έτοιμο, μου έπεσε το πιρούνι στο καυτό νερό, από απροσεξία δε, έβαλα και το χέρι μέσα.
Την στιγμή που ούρλιαζα από τον πόνο μπήκε στο σπίτι ένας φίλος βετεράνος του Βιετνάμ και με ρώτησε αν έχω λίγο στεγνό αλεύρι.
Εγώ έβγαλα μία σακούλα που είχα και έβαλα το χέρι μέσα.
Μού ζήτησε να αφήσω το χέρι μου στο αλεύρι για 10 λεπτά και το έκανα. Μου  αφηγήθηκε  ότι στο Βιετνάμ κάποιος καιγόταν και πάνω στον πανικό του έπεσε σε ένα τσουβάλι με αλεύρι προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά, και πως μετά δεν είχε ούτε μία φουσκάλα. 
Να μην μακρηγορώ, έβαλα το χέρι στη σακούλα με το αλεύρι 10 λεπτά και όταν το τράβηξα δεν είχα το παραμικρό σημάδι ούτε φουσκάλα ούτε τον παραμικρό πόνο.
Έκτοτε έχω πάντα μια σακούλα με αλεύρι στο ψυγείο για περίπτωση καψίματος.
Υπ'  όψιν πως το κρύο αλεύρι το νιώθεις ακόμα καλύτερα από αυτό θερμοκρασίας δωματίου.
Ένα μικρό θαύμα αν με ρωτάτε.
Ακόμα και όταν καίω την γλώσσα μου, κάνω το ίδιο.
Διατηρείτε  λοιπόν μία σακούλα με αλεύρι στο ψυγείο σας και δεν θα το μετανιώσετε.
Αν χρησιμοποιήσετε αυτή την μέθοδο μήν βάλετε βεβαίως πρώτα το καμένο σημείο κάτω από κρύο νερό, βάλτε το κατευθείαν στο στεγνό αλεύρι για δέκα λεπτά.
Δεν θα το μετανιώσετε!!

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ..


Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ) ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ... ΜΟΝΟ...




Το σίγουρο βήμα
Που πάει μακριά
Πέρα από φόβο και ψέμα.
Και μαγκούρα η καπνισμένη στην άκρη
Από τη χόβολη καμένων ελπίδων και προσδοκιών
Όμως το βλέμμα
ανυπόταχτο
αγέρωχο και λεύτερο
κατά πως πρέπει σε έναν ΚΡΗΤΙΚΟ
άντε και Έλληνα.


(ΖΩΝΙΑΝΑ 2011)

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ... ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η πρώτη σύγχρονη δικαστική «σεισάχθεια» οφειλέτη, που έκανε χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και νίκησε το πανίσχυρο τραπεζικό σύστημα, είναι γεγονός, ανοίγοντας τον δρόμο για... διαγραφές οφειλών χιλιάδων πολιτών, που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.
Με μια απόφαση-σταθμό του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία αναμένεται ότι θα αποτελέσει «οδηγό» για χιλιάδες ακόμη υποθέσεις οφειλετών που έχουν πάρει τον δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες, το δικαστήριο δικαίωσε ηλικιωμένο συνταξιούχο και όχι μόνο δέχτηκε ότι βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις οφειλές του, αλλά υποχρέωσε τις τράπεζες να διαγράψουν δάνεια σημερινού ύψους 200.000 ευρώ (από ένα σύνολο οφειλών 222.200 ευρώ) και να ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους, σε βάθος 14 ετών!

Ο ηλικιωμένος δανειολήπτης, που είχε φτάσει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα για να εξυπηρετεί τα δάνειά του σε 9 τράπεζες, θα δίνει πλέον μόλις 310 ευρώ κάθε μήνα για 14 χρόνια, με την καταβολή τους να ξεκινά το 2014.

Τα πρώτα 4 χρόνια οι δόσεις θα είναι άτοκες, ενώ τα υπόλοιπα δέκα θα τοκίζονται με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, όπως αυτό προκύπτει από το δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εχει σύνταξη 1.560 ευρώ

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης δικαιώθηκε πανηγυρικά, παρ' ότι θεωρείται ότι έχει υψηλές αποδοχές, καθώς λαμβάνει σύνταξη 1.560 ευρώ μηνιαίως. Δεδομένου, όμως, ότι έχει εκχωρήσει 750 ευρώ τον μήνα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω δανειακής σύμβασης, και του απομένουν περίπου 810 ευρώ για να καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες και παράλληλα να αποπληρώνει τις οφειλές του, έκρινε ότι η δόση του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 310 ευρώ, ώστε να του μένουν άλλα 500 ευρώ.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου εκδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2011 και αποτελεί στην ουσία την πρώτη με την οποία απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις των αντίδικων τραπεζών, οι οποίες αφού αρνήθηκαν να συμφωνήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, στη συνέχεια έκαναν ό,τι μπορούσαν στο δικαστήριο ώστε να μη δικαιωθεί ο οφειλέτης.

Επιχείρησαν ανεπιτυχώς να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι του (πρώτη κατοικία 73 τ.μ. και αξίας 124.000 ευρώ), υποστηρίζοντας ότι η αίτηση εξαίρεσης από την εκποίηση δεν έγινε νόμιμα. Με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, που απαγορεύει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αξίας μικρότερης των 200.000 ευρώ, ο συνταξιούχος έσωσε το σπίτι του.

Οι τραπεζικοί ισχυρισμοί

Ισχυρίστηκαν ότι η αίτηση δικαστικού συμβιβασμού δεν ήταν παραδεκτή και νόμιμη, επειδή ο οφειλέτης δεν τους επέδωσε στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση και το σχέδιο διευθέτησης οφειλών. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους, καθώς οι τράπεζες είχαν σχετική ενημέρωση ήδη από το στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε ότι στον νόμο δεν προβλέπεται ελάχιστο περιεχόμενο σχεδίου διευθέτησης και οι δόσεις μπορούν να καθοριστούν ελεύθερα από τον οφειλέτη, ενώ θεωρεί παραδεκτό και σχέδιο με μηδενικό περιεχόμενο.

Τρεις τράπεζες, μάλιστα, αμφισβήτησαν ακόμη και την εντιμότητα του οφειλέτη, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε δόλο για να περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής επειδή... απέκρυπτε την πραγματική οικονομική του κατάσταση για να λάβει δάνεια.

Οι τράπεζες πάντως δεν έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που τους παρέχει ο Νόμος και θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφύγουν σε δεύτερο βαθμό ώστε η υπόθεση να εξεταστεί από την αρχή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του οφειλέτη Δημήτρη Λυρίτση, με τον οποίο επικοινώνησε η «Ε», «πρόκειται για μια μνημειώδη απόφαση-ράπισμα για τις τράπεζες και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει προηγούμενη νομολογιακή εμπειρία, θα αποτελέσει οδηγό για την περαιτέρω εφαρμογή του νόμου, καθώς επιλύει σημαντικά ερμηνευτικά ζητήματα».

* Η απόφαση: «Από τις μηνιαίες καταβολές του αιτούντος για μια τετραετία θα καλυφθεί μόνο μέρος των οφειλών του και ειδικότερα 14.880 ευρώ, επί συνόλου οφειλών 222.220,86 ευρώ, δηλαδή απομένει υπόλοιπο 207.340,86 ευρώ. Η ικανοποίηση των υπόλοιπων απαιτήσεων των πιστωτών με περαιτέρω καταβολές προς διάσωση της πρώτης κατοικίας, που, σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να ανέλθει μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, δηλαδή μέχρι 105.400 ευρώ, πρέπει να οριστεί στο ποσό των 37.200 ευρώ, αφού λήφθηκαν υπόψη η ηλικία του αιτούντος, η τωρινή οικονομική του κατάσταση και η μη προοπτική βελτίωσή της».
enet.gr