ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ [Αναφορα στην Ιnteramerikan]

Την ημερα του ατυχηματος δουλευα στη στεγη μιας εξαοροφης οικοδομης. Μετα το περας της εργασιας μου ειδα οτι μου περισευαν περιπου 250 τουβλα , αντι να τα καταβασω με τα χερια απο την σκαλα αποφασια να τα βαλω σε ενα βαρελι και να τα κατεβασω με μια τροχαλια  που ευτυχω ς υπηρχε στη στεγη απο πριν . Σπρωχνω λοιπον το βαρελι στο κενο το γεμιζω με τα τουβλα και κατεβαινω στο δρομο.Λυνω  το σχοινι κρατωντας το γερα για να κατεβασω  τα τουβλα αργα και στεθερα . Οπως γραφω και στο εντυπο που μου δωσατε το βαρος μου ειναι 62 κιλα. Ξαφνιασμενος απο το δυνατο τραβηγμα ταχασα και ξεχασα να αμολυσω το σχοινι. Οπως αντιλαμβανεστε απογειωθηκα και αρχισα μια ταχεια ανοδο παραλληλα με την οικοδομη. Στο τριτο περιπου πατωμα συναντηθηκα με το βαρελι που κατεβαινε. Αυτο εξηγει τα καταγματα του κρανιου και της ομοπλατης μου.Η συναντηση με το βαρελι επιβραδυνε την ανοδο μου και συνεχισα να ανεβαινω μεχρι που τα δαχτυλα του δεξιου μου χεριου χωθηκαν μεσα στη τροχαλια. Ενω τοτε ειχα βρει ηδη τον εαυτο μου και ετσι μπορουσα να κρατηθω απο το σχοινι παρα τον πονο μου, την ιδια στιγμη το βαρελι συγκρουεται με το πεζοδρομιο ωστε του φευγει ο πατος του. Ελευθερωμενο απο το βαρος των τουβλων το βαρελι ζυγιζε τωρα μονο 25 κιλα. Οπως καταλαβαινετε ξεκινησα μια γρηγορη καθοδο παραλληλα προς την οικοδομη. Στο τριτο πατωμα περιπου συναντηθηκα με το βαρελι που ανεβαινε. Αυτο εξηγει τα καταγματα στους αστραγαλους και στο κατω μερος του σωματος μου. Αυτη τη φορα η συγκρουση με το βαρελι με φρεναρισε αρκετα ωστε να απαλυνη την πτωση μου πανω  στον σορο απο τα τουβλα. Με λυπη μου σας πληροφορω οτι ξαπλωμενος καταχαμα ακινητοποιημενος απο τον πονο κοιτωντας το αδειο βαρελι εξι πατωματα πονω απο κεφαλι μου χανω τις αισθησεις μου και αμολαω το σχοινι.....    KARDAS [για την αντιγραφη]  

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠ(ΕΙ)Α ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΞΕΙΣ - ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ (ΑΛΛΑ ΑΚΡΩΣ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗΣ) ΔΗΛΩΣΗ


Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί Συνοδοιπόροι της Ε.Ο.Κ.
Σαν μια ομάδα και φυσικά υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία μας, θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα οικονομικά  προβλήματα που μας ταλανίζουν. Είμαι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα.



Όσον αφορά αυτούς που θέτουν  τα προβλήματα εμποδίζοντας την εδραίωση της ευρωπαϊκής(οικονομικής) εξουσίας μας, σύντομα θα ανακαλύψουν την άλλη πλευρά του Γερμανικού έθνους ενός έθνους που ποτέ δεν αστειεύονταν πάνω στα θέματα της εθνικής  και όχι μόνο κυριαρχίας του.



Λυπάμαι αν μερικές φορές γίνομαι δυσάρεστη, αλλά το τρεις εξαμαρτάνειν ουκ έθνους σοφού, πολλώ δε μάλλον ανδρός.

Άγγελα

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ; ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.....

Κρυφές και διόλου κολακευτικές πτυχές της προσωπικότητας του Ρώσου πρωθυπουργού , φέρνει στο φως ένας Γερμανός δημοσιογράφος. Ο Έριχ Σμιντ-Έενμπουμ, ανεξάρτητος δημοσιογράφος και ειδικός για θέματα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει ότι... η σύζυγός του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν παραπονιόταν για τις απιστίες και τη βία που της ασκούσε τη δεκαετία του 1980, όταν ήταν πράκτορας της KGB στη Δρέσδη, στην πρώην Ανατολική Γερμανία.


ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ; Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.  ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΞΕΤΣΟΥΤΣΟΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΛΑΣΠΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ (ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ). ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ... ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ....


ΜΗ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ..... ΑΡΚΟΥΔΑ... ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑ..... ΜΑΥΡΗ ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ ΕΡΑΝΕ.... ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.... ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ... ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ.....

ENAΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


(H μεγάλη ύφεση ή η μεγάλη κατάθλιψη)

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ 


Ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε το 2010 στα 49,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με νέο, ευρύτερο τρόπο μέτρησης της φτώχειας, ανέφερε τη Δευτέρα το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Τα νέα στοιχεία παρουσιάζουν αύξηση σε... 
σχέση με εκείνα του Σεπτεμβρίου που έδειχναν ότι οι φτωχοί στις ΗΠΑ υπολογίζονται στα 46,2 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, τα αναθεωρημένα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά φτώχειας έχουν μειωθεί μεταξύ
των παιδιών και των μαύρων αλλά έχουν αυξηθεί για τους λευκούς, τους Ασιάτες, τους ισπανόφωνους και τους ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν υψηλά ιατρικά έξοδα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το ποσοστό φτώχειας αγγίζει το 16% του συνολικού πληθυσμού, ενώ το ίδιο ποσοστό τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στο 15,1%.

Ακόμη, το όριο της φτώχειας αναθεωρήθηκε στα 24.343 δολαρίων ετησίως για μία οικογένεια δύο ενηλίκων και δύο παιδιών (περίπου 17.700 ευρώ), ενώ το προηγούμενο ετήσιο εισόδημα ήταν στα 22.113 δολάρια (περίπου 16.250 ευρώ).

Η νέα μέτρηση στοχεύει στη διαμόρφωση μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας της φτώχειας, περιλαμβάνοντας τα κυβερνητικά επιδόματα που παρέχονται στους φτωχούς και τα έξοδά τους, αναφέρει το Reuters.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

OI ΞΟΦΛΗΜΕΝΕΣ "ΑΔΕΛΦΕΣ" (ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ)....



Τελικά να που και οι μούντζες, τα γιαουρτώματα, τα βρισίδια, οι προπηλακισμοί και η γενικότερη απαξίωση του κόσμου έφεραν το επιθυμητό τους αποτέλεσμα. Τα δύο πρώην "μεγάλα" κόμματα είδαν την πρόθεση ψήφου ο ένας στο 15% και ο άλλος στο 20%  την ώρα που ο ήχος της κατσαρόλας στο κλούβιο κεφάλι αμφοτέρων ακούστηκε μέχρι τη Γερμανία.. Εξάλλου και ο Άγιος φοβέρα θέλει όπως λένε και οι ομόεθνοι ορθόδοξοι. Κατά τα άλλα οι Γερμανοί το ξεκαθάρισαν, υπογράψτε είπαν τη δανειακή σύμβαση και οι δύο και μετά άμε... κουρευτείτε, μαλώστε στα ψέμματα (που λέει και ο γιός μου)  βρήτε τα, παραμυθιάστε το πόμολο αλλά μέχρι εκεί. Γιατί κύριοι μαλώνετε στο δικό μας πια κοτέτσι. Εμείς τα σφάζουμε, εμείς τα μαχαιρώνουμε, εμείς τα μοιράζουμε (τα Ευρώ) όπως θέλουμε και σε σας κουβέντα δεν πέφτει.
Και να οι τηλεοράσεις, ολημερίς και ολοβραδύς να πουλάνε αγωνία και ανασφάλεια για τους μαλάκες,  δήθεν θα τα βρούνε ή δεν θα τα βρούνε, τους φώναξε και ο μοσχοαναθρεμμένος Κάρολος που πολέμησε από τα 12 του αλλά μετά το εξαργύρωσε  για καμιά 60αριά χρόνια στα αριστοκρατικά σαλόνια του σοσιαλισμού, ενώ οι άλλοι φάγανε τη σφαίρα  κατάστηθα και πάνε αδιάβαστοι. Την στήσανε την φτιάξει για το θεαθήναι λοιπόν αλλά η κουβέντα μεταξύ τους και μακριά από της κάμερες ήταν πολύ διαφορετική. Μάγκες δεν είστε τίποτα. Τους είπε ο έμπειρος Κάρολος. Αντιπροσωπεύετε μετά βίας το 35% του κόσμου. Άρα είστε μια ανυπόληπτη μειοψηφία. Και αυτά μέσα από πληρωμένες αναλύσεις. Αν βγείτε στο κουτί φόρα παρτίδα μπορεί να πάρετε και λιγότερα και να πάθετε τον κάζο του αιώνα. Γι' αυτό ελάτε να τα βρούμε (σάμπως θα είναι η πρώτη φορά που μια μειοψηφία θα κυβερνάει τον τόπο;) πριν μας πάρουνε και οι υπόλοιποι με τα γιαούρτια. Και έτσι επήλθε η συνεννόηση, δήθεν για το καλό του τόπου, για το καλό μας, για το καλό των άμοιρων παιδιών μας.


Από την άλλη μεριά οι Γερμανοί, που το έμαθαν πια το μάθημά τους, χάσανε δύο πολέμους, τους πετσοκόψανε, τους θερίσανε δεν αφήσανε πέτρα για πέτρα όρθια, είναι αποφασισμένοι (όπως φαίνεται) να μην χάσουν τον τρίτο. Την είδανε λοιπόν την φτιάξη πονηρά, σου λέει ποιόν φοβόμαστε περισσότερο; Τους Ρώσους. Κόψανε λοιπόν παρτίδες, όχι πολλά πολλά, είναι και ο ξανθός στη μέση που κάνει μπάνιο τον χειμώνα στον Βόλγα, σου λέει ο ανάπηρος με το καροτσάκι, βρώμα, αυτοί δεν έχουν τον θεό τους, αμα μας την ξαναπέσουν θα ξαναφάμε τα μούτρα μας,  γι' αυτό μακριά και αγαπημένοι. Είναι και έξω από το Ευρώ (για μαλάκες τους έχεις;) οπότε το πράγμα ταιριάζει μια χαρά. Τους άλλους όλους θα τους φέρουμε βόλτα άνετα. Όσο για τους Αμερικάνους, ναι μεν φίλοι, φίλοι, καρυοφίλι, ναι μεν μας πήραν τα παλληκάρια (την αφρόκρεμα) και τα φυγάδεψαν  το 45 και τους περιποιήθηκαν και μας υποστήριξαν μετά, και μας γλύτωσαν από τους Ρώσους αλλά τους την έχουμε στημένη, με το Ευρώ, γιατί φίλοι, φίλοι, αλλά δεν ξεχνάμε και το στραπάτσο που φάγαμε μετά την απόβαση στη Νορμανδία.  Αυτούς  και τους Εγγλέζους (άλλοι φίλοι καρδιακοί και αυτοί) θα τους την φέρουμε με το βαμβάκι.  Νάναι μόνο καλά οι Γάλλοι (που μας δίνουν και άλλοθι), αυτοί ήταν πάντα του χεριού μας, καλά παλλικάρια, εφόσον δεν μας  κρατάνε κακία και εμείς μέλι γάλα ώσπου να δούμε που θα πάει το παραμύθι και μετά βλέπουμε....


Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

H ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ..





Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η φωτογραφία με το νεαρό Αχίλλειο, ο οποίος μούτζωσε τους επισήμους την ώρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΓΕΡΜΑΝΕ ΜΟΥ) ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ...

- Αγγελική μου ζάχαρη, Αγγελική μου μέλι, Αγγέλα μου κρύο νερό που πίνουν οι Αγγέλοι...
- Έλα μικρέ, συμμαζέψου κοτζάμ άντρας.
- Δεν μπορώ κούκλα μου, όταν σε βλέπω χαίρομαι. Νοιώθω κάτι σαν σιγουριά που λένε και στην πατρίδα.
- Λοιπόν να σοβαρευτούμε;... 
- Να σοβαρευτούμε Αγγελική μου.
- Εμείς μικρέ, όχι εσείς, γιατί και να θέλατε δεν μπορείτε...
- Οτι πεις εσύ Άγγελέ μου...
- Τα πολλά τα λόγια φτώχεια νεαρέ... Και επειδή την έχεις άσχημα στο μαγαζί άκου λοιπόν τι θα κάνεις για να τη βγάλεις καθαρή.
* Αν πας για εκλογές θα τις χάσεις.
* Αν δεν πάς θα σε σπάσουνε τα νεύρα, θα έχεις διαρροές, θα διαλύσεις.
Δεν θα πας λοιπόν για εκλογές. Αλλά θα κάνεις Δημοψήφισμα.
- Μα κι αν χάσω στο δημοψήφισμα;
- Δεν θα χάσεις μικρέ. Και δεν θα χάσεις για έναν απλούστατο λόγο. Θα φτιάξεις έτσι την ερώτηση ώστε να την ψηφίσουνε υποχρεωτικά. Και αν θέλουνε ας κάνουνε αλλιώς..
- Δηλαδή;
- Τι δηλαδή ρε μεγάλε; Αν τους ρωτήσεις "ΜΕΣΑ Ή ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;" η πλειοψηφία θα απαντήσει "ΕΞΩ", γιατί δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει επιστροφή στη Δραχμή, αλλά τα κωθώνια οι δικοί σου δεν καταλαβαίνουν από ερμηνείες. Ενώ αν τους το βάλεις αλλιώς το ερώτημα, δηλαδή "ΔΡΑΧΜΗ Ή ΕΥΡΩ" όλοι τους χεσμένοι θα ψηφίσουν Ευρώ και τότε κάνεις τη δουλιά σου μια χαρά και γρήγορα. Και εσύ καθαρίζεις το σκηνικό, και εμπιστοσύνη παίρνεις νόμιμη, και τα στόματα των (άλλων) ηλιθίων βουλώνεις και εμείς κρατάμε το μαγαζί κάτω από έλεγχο.
- Έτσι να κάνω Άγγελέ μου;
- Έτσι να κάνεις μεγάλε... άντε και όταν έχουμε κάτι θα σε πάρουμε τηλέφωνο.
- Καλή νύχτα Αγγέλα..
- Καλή νύχτα (στην) Ελλάδα....