ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

TA ΒΡΗΚΑΝ TA AMERIKANAKIA (Δημοκρατικοί και Ρεμπουπλικάνοι)


Είναι γνωστό ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια (από την εποχή των κονσικαδόρος)  στην Αμερική όλες τις βρώμικες δουλιές τις κάνουν πρωτίστως οι μαύροι. Έπειτα έρχονται οι ισπανόφωνοι και οι κινέζοι. Όταν το σύστημα θέλει να "καθαρίσει" ψάχνει τον κατάλληλο άνθρωπο. Και τον βρίσκει.  Μόνιμα ή προσωρινά, τον βρίσκει και του αναθέτει τον "καθαρισμό"... Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για πατώματα, μπάνια, τζάμια και χωράφια (τσάπισε - θέρισε)....Εδώ μιλάμε για οικονομία... Και φανταστείτε πόσο απελπισμένοι και πανικοβλητοι πρέπει να είναι (οι αφεντικοί) που ξεπέρασαν ακόμα και τα ρατσιστικά τους  ένστικτα (κάποιοι) και  κάνουν συζητήσεις ομού μαζί και όλοι αντάμα γύρω από το τραπέζι για να σωθεί η χώρα (δηλαδή αυτοί οι ίδιοι).  Γιατί αν υποψιαστώ ότι νοιάζονται συνάμα και για όλους τους υπόλοιπους μαύρους, ισπανόφωνους, κινέζους, και λοιπούς σκλαβόδουλους, θα συγκινηθώ πάρα πολύ και δεν κάνει καλοκαιριάτικα.

Τα βρήκαν λοιπόν τα pallikaria γιατί αλλοιώς θα είχανε λέει στάση πληρωμών... Και ως γνωστόν αν δεν πληρωθεί ο Αμερικάνος μαύρο φίδι που τους έφαγε. Πρέπει να πληρωθεί οπωσδήποτε... Με τι να πληρωθεί όμως; Εδώ είναι το πρόβλημα. Πάνε πολλά χρόνια τώρα που όλοι σ' αυτόν τον πλανήτη και στην Αμερική πληρωνόμαστε τους κόπους μας σε πράσινα ή άλλου είδους χρωματιστά χαρτάκια που δεν είναι τίποτε άλλο από φωτοτυπιμένα χαρτονομίσματα χωρίς αξία. Χαρτιά  χωρίς αντίκρουσμα. Χωρίς κανένα αντιστάθμισμα.

Κάποτε τα χαρτονομίσματα στην Ελλάδα έγραφαν "πληρωτέα άμα τη εμφανίσει" δηλαδή υπήρχε αντίκρυσμα στο χαρτονόμισμα με ισόποση αξία σε πολύτιμο μέταλλο. Κάποτε όμως. Τώρα ούτε με φασόλια δεν μπορούν να σου ανταλλάξουν τα χαρτονομίσματα.

Λοιπόν αδέλφια κουράγιο. Και στην Ευρώπη και στην Αμερική δώσανε παράταση στην κατάρρευση του συστήματος. Στο μεταξύ ψάχνουν για την σωτήρια λύση. Αλλά δεν θα την βρουν. Όσο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα στηρίζεται πάνω σε ένα ψέμα (ανύπαρκτη συναλλαγματική αξία) δηλαδή σε χαρτονομίσματα χωρίς αντίκρυσμα η λύση δεν θα βρεθεί. 

Απλώς δώσανε μια παράταση...

Και όποιανου του αρέσει...

Οι υπόλοιποι μπορούν να κλείσουν τον δρόμο της Χαλκιδικής ή τη γέφυρα του Ρίου - Αντίρριου για διαμαρτυρία. Και αν καταφέρουν τίποτα ....σε με.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου